top of page


Sem Sanja Sterle, diplomirana fitnes trenerka z večletnimi izkušnjami na področju vodenja skupinskih vadb, certificirana za organizacijo in izvedbo funkcionalne vadbe, diplomirana profesorica športne vzgoje, soavtorica knjige 251 vaj moči za radovedne in ustanoviteljica vadbenega sistema S-Gym. V zadnjih 12 letih sem se specializirala za vadbo z ženskami, ker želim sodobni ženski s pomočjo vadbe izboljšati samopodobo, dvigniti samozavest, poiskati moč, ki je v njej, in pokazati, da je unikatna ravno taka, kot je.


V preteklosti sem bila tudi sama podvržena zunanjim idealom in se soočala s podobnimi težavami kot večina žensk: nisem se znala dovolj ceniti, nisem bila dovolj dobra, nisem se znala pohvaliti in nikoli nisem bila zadovoljna s svojo postavo. Takrat začnemo ženske iskati čarobne diete, ki bodo z danes na jutri poskrbele za našo težo, in vaje, ki bodo izklesale naše telo, da bi končno lahko bile srečne. Znajdemo se v začaranem krogu diet, vadb in opazovanja v ogledalu ter primerjanja z drugimi ženskami, ki jih videvamo po družabnih omrežjih. Ta nam kažejo smernice, kakšne naj bi bile, hkrati pa nas še prenasičenost na področju fitnes industrije, ki vrednosti telo zgolj z estetskega vidika, pelje v napačno ocenjevanje in vrednotenje nas samih.


Danes verjamem, in to tudi udejanjam, da je naše telo več kot le sredstvo za doseganje lepotnih idealov, zato se držim svojega glavnega vodila: spremeniti odnos do svojega telesa s celostnim preoblikovanjem, ki se začne s sprejemanjem in poslušanjem samega sebe, pozitivnim odnosom in ljubeznijo do sebe in svojega telesa.

 

bottom of page